Sunnmørske øyer med sveler og værFosnavåg konserthus sto på turnéplanen sist lørdag. Ganske langt ute i havet var det opptil flere øysamfunn, og Fosnavåg på Herøy var sentrum for det hele.Med nytt flott hotell i samme bygg som konserthuset, var det i praksis mulig å gå i tøflene fra rommet og inn på scenen :)Vi forlot Bergen i strålende sol, og ankom Viagra Flyplass i Ålesund i en ganske mørk sky. Flyturen oppover var litt av en opplevelse, for i tillegg til oss var både Lothepus og bandet og Ausekarene på plass. Til sammen fylte vi over halve flyet med artister, musikere og crew...og med en lydtekniker på hver ving, som skulle få oss ut hvis vi styrtet :-)!

Etter litt om og men fikk vi til slutt leiebilen (som vi måtte hente i en vaskehall...) og kom oss på veien sørover. Solen skinte opp igjen da vi kom til fergen mellom Sulesund og Hardeid. Kaffe og sveler hører med på Sunnmørsfergene....og fergebillettøren kunne informere om at hakket i fjellet på bildet over, er det Midgardsormen som laget da den krøp over i sin tid, i mytologisk tid vel og merke...Etter innsjekk på hotellet og begeistring over prinsesseseng, hadde jeg litt tid til en liten tur. Googlet at det var mange fjellturer i området, korte og lange, høye og lave. To av de som skulle gi mest utsikt befant seg på nabo øyen, Nærlandsøy.Kun plass til en bil i bredden på broen som førte over til øyen som sto til navnet, der den lå ganske nært land ;) Veldig mørke skyer bygget seg opp, og min plan var å gå opp på fjellryggen bak i bildet...På andre siden av broen begynte det å hagle og snø om en annen, og fjelltur alene i slikt vær virket verken forlokkende eller lurtSurt var det også...Plan B var å kjøre til Mulevika på andre siden av øyen og gå opp på Muletua, en liten utsiktstopp hvor man kanskje kunne se England på en god dag ;) Et skilt langs veien fortalte meg at jeg var velkommen til Kvalsvik, eit smykke ut mot havet. Det kan godt hende, men det var ikke så mye edelstener å se, verken folk eller fe....men noen sauerI Mulevika begynte solen og titte frem igjenSer ganske ok ut på bildet, og det var lett å finne både parkering og skilt til Muletua. Men bildene viser ikke at det blåste stiv kuling rett inn, noe som gjorde at det verken var forlokkende eller spesielt smart å gå på ensomme turer i slikt vær. Dermed ga jeg opp fottur prosjektet og holdt meg til biltur Været var særdeles vekslende ...så var det blått igjen 

...så grått... Jaja, uansett nærmet det seg tid for jobb og forestilling. Lite fysisk tur denne dagen, men litt oppdagelser i bil ble det iallefall. Får komme tilbake her på sommerstid tenker jeg Søndag morgen var det tid for retur......med obligatorisk svele og kaffe på fergen. Og ikke bare der, svelene var med på frokostbufeen på hotellet også. Så sveler serveres overalt....på sykehuset får man de sikkert intravenøst ;)

Lothepus og bandet hadde spilt konsert i Sykkulven og var på plass på flyplassen da vi kom.  Det var nok for tidlig på en søndag for Ausekarene, de glimret med sitt fravær...ikke så rart da de var på spa hotell i Geiranger :)

Uansett, to fine helger på Sunnmøre er over

http://kosaseg.blogg.no/1489359716_aksla_418_trappetrinn_over_lesund.html

Nå er det to dager i bakken før ferden går videre til Bærum, Oslo, Skien og Gjøvik. Vi snakkes :)

 

 

 

3 kommentarer

Victoria Larsen

20.03.2017 kl.10:27

Så flotte bilder ! :D

Mona

20.03.2017 kl.10:28

Takk :)

Gina Elena

20.03.2017 kl.13:08

Der har jeg ikke vært før, så fint ut :) Mange fine bilder.

Skriv en ny kommentar

Kosaseg

Kosaseg

50, Bergen

To eventyrlystne livsnytere som liker ski, friluftsliv og opplevelser. Mottoet vårt er det samme som Vinjerock sitt "Kosa seg" ;-) Eller som Aasmund Olavsson Vinje sa: "Det er saa viktig aa kosa seg" ;-) Til daglig bor vi i en bygård i Sandviken i Bergen, heter Mona og Tor, og er 49 og 50 år. På fritiden er vi ganske aktive, og prøver å komme oss ut i friluft så ofte som mulig. Vi er heldige som har fjellsiden rett utenfor døren, men det kjekkeste er å skifte stue og oppdage nye turområder, og da er det sjelden nødvendig å dra langt. Utrolig hva som fins i nærheten hvis man bare googler litt... @mkmobilephoto

Kategorier

Arkiv

hits